EVANGHELIA LA MINUS 40 DE GRADE C

Duminică, 28 iunie 2009, la Biserica Creştină Baptistă „ Betleem „ din Haţeg Marius Giura şi-a prezentat activitatea sa de misionar român în Siberia, în mijlocul buryaţilor, un popor de etnie mongolă, vieţuind într-o zonă culturală aridă, acolo unde cea mai uzuală distanţă de parcurs în vederea evanghelizării este de 500 km/zi.

Marius a ţinut să fie prezent cu soţia sa, ne-a proiectat fotografii din zona aceea îndepărtată, cu munţii înzăpeziţi, cu lacuri îngheţate, cu oamenii aşteptând o minune din partea lui Dumnezeu.

A prezentat mărturia sa pe nerăsuflate, cu bucurie şi încredere punând accentul pe esenţa misiunii, curajul de a merge până la marginile pământului sub puterea Duhului Sfânt, cuvintele îi curgeau limpezi pe buze, ca un copil care îşi spune povestea sa simplă, dar importantă. Bucuria sa a fost una molipsitoare, cuvintele curgeau normal ca-ntr-o familie unde un fiu îşi prezenta crezul, viaţa, puterea de a fi lumină în lume.

Am reţinut că oamenii din zonă, buryaţii, au un cult al duhurilor, ceea ce ne indică un popor idolatru, persoanele din zonă se mirau când Marius nu şi-a adus jertfa la casa duhurilor, un lucru oarecare, o sumă de bani sau ceva drag, ci a mărturisit simplu că există un Duh, unul singur, puternic, mai puternic ca orice: Duhul Sfânt

A avut confruntări hotărâte cu reprezentanţii unor credinţe diverse, specifice Asiei, mai ales cu budişti, care păreau miraţi de noul mesaj, de puterea care venea din Cuvântul lui Dumnezeu, de adevărul care spală vieţi.

Marius şi-a pus casa la dispoziţie, acolo în Siberia, într-un apartament obişnuit se întâlnesc peste 30 de persoane la studiu biblic, la mărturie, la închinare, persoane dornice să se confrunte cu adevărului divin, savurând un ceai cald îşi aduc aminte, brusc, de pacea din inima lor.

Nu este uşor să predici la o temperatură negativă, la – 40 * C iarna, unde frigul nu iartă, dar puterea credinţei l-a ajutat să meargă mai departe. Marius are puţin peste 30 de ani şi are de crescut 3 fetiţe, toate purtând nume creştine, ca mărturie, cu o soţie care îl înţelege şi-l ajută în misiunea sa. În jurul său se adună tot mai mulţi tineri care doresc să se salveze din mijlocul unui popor idolatru, dornici să aibă părtăşie cu fraţi care ştiu ce înseamnă smerenia. E un proces de durată, un proces natural, ca un fruct ce se coace încet dar sigur, e rodul Evangheliei în mod misterios şi curat.

Dar familia lui Marius este implicată şi în activitatea unor centre sociale de reabilitare a celor ţinuţi în lanţuri de păcat, de alcool, de droguri şi această misiune este una importantă cu rezultate care au uimit lumea din zonă, oficialităţile care îşi pun tot mai multe întrebări legate de metoda de salvare creştină, diferită de cea tradiţională. Secretul lui Marius este tot mai vizibil: suflete salvate, oameni schimbaţi care au la bază credinţa, un nou mod de viaţă.

Fratele nostru doreşte să revină mereu în zona aceea din Siberia pentru că  legislaţia rusă nu-i permite să stea mai mult de 3 luni, cu pauză de 3 luni, deplasarea se face pe bază viză acordată de organele de stat din Rusia, el speră că situaţia se va schimba şi lumea va înţelege că oamenii au nevoie de Evanghelie, dar e dispus să rabde în continuare, să-şi crească fetiţele în acea deplasare între România şi Siberia, pe mii de kilometri.

Mărturia sa a fost şi un moment de cercetare a bisericii din Haţeg, fraţii şi surorile au  meditat mai mult la faptul că e nevoie să ne cunoaştem mai bine unii cu alţii, să avem mai multe întâlniri de dragoste şi că relaţiile  interumane trebuie refăcute sub puterea Duhului Sfânt.

Marius a făcut un lucru normal la creştini, l-a prezentat pe Hristos Isus şi l-a prezentat cu bucurie.

Aşteptă încurajări spirituale şi materiale de la fraţi şi de surori din toată ţara, se bazează pe rugăciunile celor care au inima deschisă pentru misiune şi aşteaptă un semnal la adresa sa de email: marius_giura@yahoo.com.

Biserica din Haţeg l-a înţeles şi a fost alături de el, prin rugăciune, încurajare şi sprijin material, iar pastorii bisericii, fratele Miluţ Bojin şi fratele Adrian Condrea au avut un  cuvânt de mângâiere şi de îmbărbătare pentru un misionar plecat spre Polul Nord, în Siberia.

 Unele dintre duminici au o semnificaţie aparte pentru creştini, cu Arca Bisericii poţi călători cu adevărat până la marginile pământului, împinşi de puterea divină.

A consemnat   din Haţeg, Constantin Stancu

 

,

  1. Premiere şi concurs: precizări « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: