Inaugurarea oficială a Radio Vocea Evangheliei, staţia Hunedoara.

Radio-ul creştin în Hunedoara a început cu viziunea lui Vasile Stremţan, care în înţelegere cu conducerea postului de radio Micul Samaritean a făcut posibil ca în Hunedoara şi împrejurimi să se audă vestea bună a evangheliei şi prin radio. La început acesta se auzea în Deva dar nu putea fi prins în Hunedoara decât în puţine locaţii. Urmare a acestei viziuni, familia Stremţan a cumpărat şi amenajat un apartament în partea cea mai de sus (ca altitudine şi ca etaj) a oraşului, iar cei de la Micul Samaritean au asigurat partea tehnică necesară recepţiei şi redistribuirii semnalului.

Cât lucrul acesta a ţinut, impactul său a fost deosebit de puternic, cu multe aprecieri din partea multora din comunitatea creştină locală. Spun cât a ţinut, pentru că în urmă cu ceva mai bine de un an, Radio Micul Samaritean a încetat să mai existe din motive care nu fac obiectul discuţiei.

Începutul fiind însă făcut şi datorită golului mare lăsat în casele multora, a venit ideea de a face demersurile legale necesare obţinerii unei frecvenţe locale pe care să se emită semnalul de la Radio Vocea Evangheliei, radio care a luat naştere acum aproape 20 de ani şi de care s-au bucurat în tot acest timp creştinii din multe oraşe mari ale ţării şi chiar din afara ei.

S-a vorbit atât cât s-a putut despre greutatea, chiar imposibilitatea din punct de vedere omenesc, de a obţine o licenţă pentru emisie non-stop, dar toate cu concluzia că este de fapt o minune din partea lui Dumnezeu pentru noi. Frecvenţa fiind câştigată, a urmat un timp de mari cheltuieli şi pregătiri tehnice în urma cărora în Hunedoara s-a putut auzi şi se mai aude şi la ora actuală, programul de la Radio Vocea Evangheliei Internaţional.

Chiar dacă lucrul acesta a început în urmă cu mai multe luni, pe data de 7 noiembrie 2009, la Biserica Creştină Penticostală Golgota din Hunedoara, s-a ţinut în cadrul unui program religios special, inaugurarea oficială a radio-ului. Evenimentul a fost anunţat şi pregătit din timp, la el participând o bună parte din creştinii neoprotestanţi din oraş. Pentru înfrumuseţarea laudei adusă Domnului, au cântat fanfara de la Răchitova dirijată de Florin Popa şi corul împreună cu orchestra bisericii baptiste Maranata din Hunedoara, formaţie dirijată de Valer Chiş. Au mai participat directorii celorlalte staţii ale R.V.E. din ţară împreună cu Lucian Despa care este în prezent directorul acestui post de radio. Cele trei culte evanghelice care susţin activitatea radio-ului şi anume cultele Creştin după Evanghelie, Baptist şi Penticostal au fost reprezentate şi de persoane din conducerea comunităţii sau a uniunii respective.

Au fost aproape trei ore în care subiectul principal a fost această minune de care avem parte şi în Hunedoara, aceea de a asculta vestea cea bună a Evangheliei şi la radio.

Păreri personale despre acest eveniment se vor spune sper în comentarii la articol. Eu ţin să amintesc şi să accentuez sesizarea făcută de Timotei Rusu cu privire la alternativa, sau altfel spus concurenţa, pe care ar avea-o Radio Vocea Evangheliei şi anume Vocea Speranţei. Este un alt post de radio care poate fi recepţionat în Hunedoara, dar care deşi se numeşte al speranţei, fratele Timotei a subliniat că este al unei false speranţe, pentru că ascunde şi propagă prin mesajele lui învăţături alunecoase şi străine de Biblie, care pot fi nedăunătoare pentru un creştin matur, pentru că le sesizează imediat, dar în acelaşi timp sunt foarte periculoase pentru cei tineri în credinţă sau nestatornici. Un alt aspect pozitiv şi demn de remarcat este acela că nu s-a făcut deloc referire la campania electorală în curs.

În timp ce credincioşii din alte oraşe ale ţării îşi numără anii de recepţie a Radio Vocea Evangheliei, noi numărăm doar luni, dar prin îndurarea şi lucrarea Dumnezeului nostru, numărătoarea va continua. Este de dorit ca această lucrare care se face cu mare efort financiar să fie de folos oricărui credincios care ascultă regulat sau ocazional programele, dar şi celor care în mod „întâmplător” vor da peste mesajul evangheliei auzit la radio.

Cu toţii putem fi parte a acestei lucrări contribuind financiar la susţinerea ei, alţii şi lucrând efectiv la producerea de emisiuni şi difuzarea lor. Este de dorit ca toate acestea să ducă la mântuirea unora din păcat, la întărirea celor deja mântuiţi şi toate acestea spre slava Lui.

Poze de la inaugurarea RVE Hunedoara:

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: