„Sare şi lumină în Oraş”, Hunedoara 19 – 25 iulie 2010

Proiectul evanghelistic “Sare şi Lumină în oraş” iniţiat de Centrul Creştin „Betleem” Hunedoara, în colaborare cu Biserica Baptistă „Maranata” şi celelalte biserici evanghelice din oraş, precum şi cu creştini evanghelici de peste hotare, are 2 scopuri majore:

1.       Ca prin mai multe proiecte de slujire practică să ducem Evanghelia celor din oraşul nostru; să luminăm în întuneric şi să creiem sete pentru Dumnezeu.

2.       Să ofere creştinilor din bisericile locale oportunitatea de a se implica concret în lucrarea de slujire şi evanghelizare a semenilor noştri, oportunitatea de a fi “sare” şi “lumină” în oraşul nostru.

În fiecare zi, echipe de voluntari se vor implica in mai multe proiecte de evanghelizare relaţională: discuţii, acte de slujire şi împărţire de broşuri cetăţenilor din Hunedoara.
Folosind modelul Domnului Isus, prin aceste slujiri le vom arata dragostea pe care Hristos o are pentru ei. Fiecare persoană care va intra în contact cu echipele de slujire, va fi invitată personal la evanghelizarea de la Sala Siderurgistul unde în ultimele 2 seri ale proiectului vor putea asculta muzică creştină şi un mesaj  evanghelistic.

Proiectele de evanghelizare practică sunt:
·
Şcoală biblică de vacanţă – de Luni – Vineri, la Biserica Crestina Baptista Maranta, Aleea Parcului nr 1, intre orele 10 – 13. Sunt asteptati toti copiii intre 5 – 14 ani.
· Un oraş curat -intentionam sa curatam spațiile verzi și aleile din cartierele Micro 5, Micro 6 și Micro 7
· Evanghelizare prin sport – se vor organiza competiții sportive și activități biblice pe terenurile de sport a două școli din oraș: Școala nr 4 și Școala nr 8.
· Coafură şi tratamente cosmetice – tuns, manichiură, tratamente şi masaje faciale oferite femeilor din Micro 7, împreună cu Vestea Bună.
· Evanghelizare personală pe stradă – voluntarii vor oferi broșuri și invitații la serile de evanghelizare și vor fi gata să mărturisească celor interesați, despre mântuirea oferită de Hristos. În câteva seri, grupuri de tineri vor cânta în parc, vestind și prin cântări minunata salvare dăruită de Dumnezeu.
· Proiect de construcţie – lucrări în cadrul Complexului Betel, din cartierul Micro 6, care se dorește a fi în viitor o sursă de auto-finanțare pentru lucrarea de evanghelizare a Centrului Creștin Betleem.
· Clinică stomatologică – medici stomatologi creștini vor oferi servicii dentare gratuite (obturaţii şi extracţii dentare)şi instruire în igiena dentara.
· Vizite la leaganul de copii şi căminul de bătrâni – vizite și oferirea de pachete cu dulciuri copiilor de la leagănul de copii și persoanelor vârstnice de la cămin.

Implică-te si tu !

  • În rugăciune

Acest proiect va avea succes atâta timp cât va fi susţinut în rugăciune. Roagă-te în fiecare seară la ora 10 pentru proiectul Sare şi Lumină .

  • Ca voluntar

Avem nevoie de voluntari pentru fiecare din proiectele de evanghelizare practică. Nu este necesară nici o experienţă anterioară decât o inimă slujitoare. Este nevoie în mod special de voluntari  în următoarele domenii:

– în proiectul de evanghelizare personală şi distribuirea de tractate şi invitaţii pentru întâlnirile evanghelistice de la Sala Siderurgistul;

– femeile pot ajuta la bucătărie, la pregătirea hranei pentru voluntarii din ţară şi străinătate;

– ca voluntari în cadrul proiectului de curatenie, a Şcolii Biblice de vacanţă, a proiectului de evanghelizare prin sport sau a proiectului de construcţie;

– ca traducători pentru voluntarii străini;

– ca oameni de ordine în cadrul serilor de evanghelizare de la Sala Siderurgistul.

Dacă vrei să te faci disponibil în vreun fel pentru această lucrare, ne poti contacta la 0724217780.

  • Dăruieşte

Evanghelizarea celor pierduţi necesită atât resurse umane cât şi financiare. Dăruieste cu bucurie pentru înaintarea Împărăţiei lui Dumnezeu în oraşul Hunedoara!

,

  1. O lumină de speranţă – despre proiectul “Sare şi Lumină”- Hunedoara (vezi poze) « Hunedoara evanghelică
  2. “Dacă crezi că problema e acolo, undeva afară, opreşte-te ! gândul acesta e adevărata problemă !” « Hunedoara evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: