Antrenorul neDemn

Se întâmplă în lumea sporturilor un lucru foarte de neînţeles pentru mine. Dacă o echipă oarecare nu joacă bine şi pierde mai multe jocuri la rând, cam singura măsură care se ia este schimbarea antrenorului. Nu prea contează că un jucător sau mai mulţi au avut două mâini sau două picioare stângi sau că cineva a încercat să facă ceea ce trebuia cât mai bine cu putinţă şi totuşi nu i-a reuşit sau că pur şi simplu, cealaltă echipă sau adversarul, a jucat mai bine. Ca de altfel, aproape în orice joc, unul câştigă iar celălalt pierde. Şi totuşi, antrenorul este cam de fiecare dată ţapul de ispăşire, pentru că aşa este probabil cel mai comod şi mai evident. Mai este însă şi situaţia în care el însuşi este demn, îşi recunoaşte incapacitatea şi se dă singur la o parte.
Este o situaţie la fel de ciudată ca şi cea pe care am descoperit-o într-o oarecare conjunctură în care oricât de rău merge „echipa”, oricât de mari sunt tensiunile, „antrenorul” nici nu ia în calcul să părăsească echipa.
Ne învaţă al Domnului cuvânt ca tot ce am început să ducem la bun sfârşit, dar este o dovadă de demnitate şi minim bun simţ a sesiza când ai luat-o pe arătură şi de a schimba ceva sau a părăsi un loc în care nu te mai potriveşti.

Emi Ciupe- Hunedoara

, , , , , ,

  1. Antrenorul demn - Ziarul toateBlogurile.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: