Hunedoara caştigă locul I la olimpiada biblică, faza naţională 2010

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni,

nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22.6)

Acesta a fost motto-ul pe care l-am învățat anul trecut în tabăra biblică de la Surduc (unde am obținut locul II la grupa mică)și care m-a cercetat de-a lungul întregului an.

După faza pe biserică și faza pe comunitate a olimpiadei biblice, care a avut loc la Hațeg, în perioada 23-28 august 2010,  a avut loc tabăra biblică de la Surduc, unde în data de 25.08.2010, s-a susținut  faza națională a Olimpiadei biblice a copiilor baptiști.

Nu m-am dus la Surduc cu dorința expresă de a câștiga locul I- deși îmi doream locul acesta. Părinții, fratele păstor Corneliu Medrea și Sandrin Jugaru( căruia îi mulțumesc din suflet pentru pregătirea din cursul anului și a vacanței mari) mi-au spus că cel mai important lucru este CUVÂNTUL pe care îl acumulez în inima mea și că premiul cel mare l-am câștigat deja în inima mea: PE DOMNUL ISUS.

Cu toate acestea, emoțiile din ziua concursului au fost de nedescris. Dar Dumnezeul căruia i-am predat viața și inima mea în tabăra de la Praid (aceasta consider că este marea mea  realizare din anul acesta), și-a dovedit și de această dată credincioșia față de mine. La părtășia pe care am avut-o înainte de concurs, Domnul mi-a vorbit în chip minunat:

,, Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: ,, Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face ’’(Iosua 1:9)

Acesta a fost versetul pe care mi l-am scris pe ciornă în timpul concursului și pe care îl citeam, ori de cîte ori mă opream să mă rog. I-am mulțumit Domnului pentru acest verset de încurajare și pentru faptul că L-am simțit mereu aproape de mine.

A fost un concurs greu, astfel încât timpul acordat s-a prelungit de câteva ori. Subiectele au fost axate pe citirea bibliei și nu a fost nici măcar una din întrebările din cartea pentru olimpiadă. Au fost –în cele 20 de pagini ale caietului de concurs- și jocuri de cuvinte și versete de recunoscut și pot spune că doar faptul că am învățat pe de rost Cărți din Biblie și o parte din Psalmi m-a ajutat.

A fost pentru mine o bucurie de nedescris obținerea premiului I, însă mai mult decât acest premiu, tabăra în sine a fost cea mai mare împlinire. M-am reîntâlnit cu prieteni dragi de anul trecut, cu care am petrecut momente de neuitat prin joacă și activități sportive, dar am avut și clipe de părtășie și înălțare spirituală. Am studiat despre planul pe care Dumnezeu îl are  pentru viața noastră și cum putem să ne păstrăm în lume,  dar nu ca lumea, așa cum a făcut tânărul Daniel, despre care vom studia anul acesta la școala duminicală.

Vreau în încheiere să mulțumesc tuturor fraților și surorilor din biserică care m-au purtat în rugăciune, i-am simțit aproape și am fost încurajată de mulți dintre ei și vreau să subliniez faptul că tot meritul pentru ceea ce am realizat este al lui Dumnezeu, care a turnat în mine înțelepciunea de a-L căuta din toată inima și  dorința de a fi – cu adevărat- copilul Său.

Onuțe Vanesa

, , , ,

 1. #1 by Iona H on septembrie 16, 2010 - 20:04

  Vanesa,
  Felicitari pentru intelepciunea si maturitatea de care dai dovada.
  Pana in 1996 (long time ago, I know) am copilarit in Hunedoara si imi amintesc cu placere de Sica, tatal tau. Baiat destept si finut, ma bucur sa vad ca semeni cu el 🙂
  Dumezeu sa-ti binecuvinteze copilaria, tineretea si toata viata ta.
  Salutari tatalui tau, sunt sigur ca te iubeste mult si e mandru de tine.
  Ionatan Hritcu.

 1. Hunedoara caştigă locul I la olimpiada biblică, faza naţională 2010 - Ziarul toateBlogurile.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: