O statistică îngrijorătoare (divorţul şi familia)

Nu mai putin de 2.350 de familii de romani au divortat la Starea Civila sau la notar, in mai putin de patru luni.

Asa arata datele Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor – date centralizate in perioada 3 ianuarie 2011 (cand a intrat in vigoare Legea Micii Reforme in justitie) – 30 aprilie 2011.Legea „Micii Reforme” permite „divortul prin acordul sotilor pe cale administrativa sau procedura notariala, daca acestia sunt de acord cu desfacerea casatoriei si nu au copii minori nascuti din casatorie sau adoptati in timpul casatoriei”.

In baza acestei legi, „in perioada 03.01-30.04.2011, in Registrul unic al certificatelor de divort tinut in actualitate de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date au fost inregistrate si eliberate 2.350 certificate de divort, astfel: 2.037 in mediul urban, din care 616 certificate in municipiul Bucuresti, si 313 in mediul rural”, au comunicat oficialii Directiei.

Potrivit acestora, cele mai multe cupluri divortate (851 de certificate de divort) au intre 30 si 40 de ani, urmate de cuplurile cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani (485 de certificate de divort eliberate) si de cele cu varste curpinse intre 20 si 30 de ani (460 de certificate eliberate).

Ultimele locuri in „topul” divorturilor sunt ocupate de cuplurile cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani (395) si de cele peste 60 de ani (158).

Doar cuplurile foarte tinere, cu varste sub 20 de ani, nu se inghesuie sa divorteze, de pe 3 ianuarie, fiind inregistrat la Starea Civila doar un singur astfel de divort.


Consilier juridic
Ionut Nistor

 http://consultjuridic.blogspot.com

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: