Hunedoara evanghelică între descriere şi rescriere

Am provocat cititorii cu ceva vreme în urmă (începutul lui aprilie) la un mic sondaj care mi-am zis, mă va ajuta (ca o busolă) atunci când va trebui să aleg dacă să prezint sau nu, aici pe pagina asta, aspectele negative ce ţin de noi, evanghelicii hunedoreni. Să cunosc şi părerea voastră, să nu fac doar aşa cum consider eu. 🙂

Este foarte adevărat că noul sperie uneori (prezentarea noastră pe internet e ceva nou), iar noi evanghelicii n-am fost învăţaţi să fim prea transparenţi, să lăsăm informaţia să curgă, să o facem să circule în timp util (mai ales acum când internetul e la discreţia oricui).

Am întrebat cititorii, şi aici pe blog şi pe Facebook, ce aspecte ale Hunedoarei evanghelice, după părerea lor, ar trebui prezentate: a) doar cele bune/pozitive, b) doar cele rele/negative, c) ambele.

Vă prezint rezultatele (de astăzi 10 mai 2011), precum şi unele comentarii scrise ca argument pentru alegerea făcută:

1. Pe blog, din 34 de răspunsuri:

 • 25 pentru „ambele” (şi cele pozitive şi cele negative) *(74%)
 • 8 pentru „doar aspecte pozitive” *(24%)
 • 1 pentru „other” (nu a explicat ce alta variantă preferă) *(2%)
 • 0 pentru „doar aspectele negative

2. Pe Facebook, din 35 de răspunsuri:

 • 28 au fost pentru „ambele” aspecte
 • 7 pentru „doar cele bune”
 • 0 pentru „doar cele rele”

Argumente:

 • T R (doar cele bune): „Fiind un loc public, consider că trebuie avut în vedere că mulţi ochi îl privesc: unii sinceri, alţii duşmănoşi… Criteriul de selecţie a ce postăm ar trebui să fie tot acela al zidirii Împărăţiei lui Dumnezeu şi proslăvirii Lui. Nu ştiu să se fi corectat cineva pentru că a fost criticat pe un blog, dar cu siguranţă Numele lui Dumnezeu a suferit! Mult succes!”

 • R B: „Eu zic ca ambeletrebuie prezentate, pentru ca si cele bune si cele rele sunt ale noastre, iar a le prezenta doar pe unele (pe cele bune, sa zicem) ar insemna sa fim cat se poate de partinitori si laşi în a ne confrunta cu cele rele.Evident că felul în care sunt prezentate, precum şi atitudinea, sunt la fel de importante.”
 • P (ambele): „Dupa cum zicea Caragiale in vremea lui, prin unul din personajele care l-a consacrat intre dramaturgi: “nici prea prea, nici foarte foarte”.”
 • T: „Am ales raspunsul: ambele, deoarece consider caci din cele rele,din experienta lor,am putea lua invatatura,si anume,nu una negativa sa le urmam ,ci sa nu procedam asa niciodata…eu tin cu binele,cu dreptatea,cu frumusetea…. Dumnezeu cere perfectiune,sau cat se poate de perfect sa fie lucrul dedicat Lui

  Cine invata din greseli,consider caci nu le va mai repeta niciodata…

  Dumnezeu sa binecuvanteze Hunedoara Evanghelica,pe toti cei care pun umarul in lucrul lui Dumnezeu pt largirea Imparatiei Lui !”

 • M N (doar cele bune): „…,eu cred ca doar cele bune,as vrea sa fie postate si cele rele,dar…cui iar folosi.?!”
 • M C ( ambele): „Nu cred ca ar fi corect sa prezentam doar partile bune, cat despre partile rele…nu vad ce folos am avea sa le dam excusivitate (asta nu inseamna ca trebuie sa le ascundem)! Cum spunea si M., trebuie sa fim sinceri si transparenti!”
 • D L M (doar cele bune): „Totul numai spre zidire spirituala.”
 • C T (ambele): „Pentru ca suntem oameni , si suntem supusi greselilor , trebuie sa vedem unde gresim si cum putem schimba greseala.”
 • R A S (ambele): „Nu cred ca ar fi cazul sa se omita unele aspecte…. Ca fiind crestini in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa spunem adevarului pe fata!”
 • A S: „Aleg ambele pentru ca asa e corect si echilibrat si realist.”
 • S F (doar cele bune): „Nu sunt de acord sa publicati lucruri negative care nu aduc sau sa dea sanse si altora sa vina la Domnul Lucruri negative avem tot timpul in MEDIA. Va rog sa aveti doar lucruri care zidesc sau prin care cei ce nu sunt inca crestini sa poata gasi o usa sa vina la Domnul. am plecat de 27 de ani din Romania si pot sa va dau multe marturii. Multe binecuvintari de la Tatal Ceresc.”
 • A A C (ambele): „Cred ca in momentul in care prezentam cv despre o anumit lucru in general ar trebui sa avem o prezentare corecta din toate punctele de vedere!!! cred ca daca stim doar pozitivul si nimik din ce ii negativ … nu cred ca intelegem intreaga imagine de ansamblu a Hunedoarei evanghelice sa zicem …!!!”
 • M B (ambele): „Sa vedem de ce…pentru ca trebuie sa fim sinceri si transparenti in ambele privinte, exista multe lucruri bune care se fac dar nu se cunosc si trebuie promovate.Deci haideti sa le promovam! Iar pe de alta parte si lucrurile mai putin bune trebuie recunoscute si admise pentru a putea exista reparare si progres. Nu sunt de acord si ii dispretuiesc profund pe cei care stau pe margine si abia asteapta sa critice, sau sa dea cu bata si cu pietre in cineva sau ceva ce nu este pe placul lor. Dar si a prezenta unilateral, doar ce este bun ,frumos ne face sa ne pierdem credibilitatea si autenticitatea ca si crestini in fata oamenilor devenind fatarnici si ipocriti…de fapt exact ceea ce criticam si noi la altii :)…Interesant faptul ca si Biblia prezinta nu numai partile bune, ci si pe cele rele…”

, , , , , , ,

 1. Postări din 2017 – 2010 | Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: