Una caldă, una rece: Ce cred unii despre noi:

Se zice că nu suntem numai aşa cum credem (noi) că suntem, ci suntem şi aşa cum cred alţii că suntem.Cât (ne)adevăr o fi în părerea scrisă mai jos? (am găsit-o aici:  http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=66577)

„…fereasca’te Dumnezeu de omul care a citit o singura carte!” cu citire dupa Casanova

Ca oricare alta religie de orientare crestina si religia neoprotestanta cu toate ramurile ei „nehotarite” isi bazeaza doctrina pe prostia si prosteala publicului tinta. Cu cit publucul vizat este mai ignorant si mai prost cu atit sansele de reusita/convertire/prosteala sint mai mari, profitul realizat de cultul respectiv fiind aproape imediat si direct proportional. Cu cit ai mai multi adepti cu atit influenta ideologica cit si financiara a cultului in societatea respectiva este mai mare. Tocmai de aceea liderii din fruntea cultelor nu doresc unificarea sub un acelasi Dumnezeu. Dece sa renunti la sefie, influienta si nu in ultima instanta la bani ?
Din cele mai vechi timpuri biserica oricare ar fi ea, se pricepe foarte bine sa faca un singur lucru – sa vinda speranta desarta. Zic „sa vinda” pentru ca totul se face pe bani, biserica se descurca cu toate celelate chestiuni de viata, un singur element ai scapa – BANUL! Iata o intreprindere foarte profitabila ce pare sa ramina infailibila si pentru veacurile ce urmeaza.

Sa revenim la pocaiti – asa cum se denumesc ei – pentru ca suna mult mai bine pentru aceste meleaguri decit oricare alta denumire data cultului/cultelor din care fac parte sint o specie aparte. Trecind peste agresivitatea doctrinei de a converti noi adepti ajungem la factorul uman ce practica/propaga ideologia. Daca stam sa ne gindim ca sectele neoprotestante au o istorie mai scurta decit ca a multor echipe de fotbal sau marci de bere, atunci sectantii pocaiti imi par a fi mai mult un club de cordaci superstitiosi vesnic in calduri.
„Pocaitii” par a fi la prima vedere oameni ok, sub aspectul invariabil al omului modest, al baticoasei si al purtatorului de sapca „model Ceausescu”, imbracati saracacios cu haine ponosite iti vorbesc respectuos (si aici incepe parsiveala) reamintindu’ti permenent ca ei sint „pocaiti” si cit sint ei de cinstiti, onesti, harnici, modesti,etc… fara argumente desigur.

In realitate lucrurile stau altfel, asazis „pocaitii” de pe la noi nu sint deloc pocaiti avind psihicul fara remuscari, fara compasiune propriu ucigasului in serie.
Pina la acesti sectanti/sectari, nu mi’a fost dat sa vad mai multa fatarnicie, minciuna, perversitate, hotie, rautate chiar agresivitate ca la aceasta tagma/adunatura cu pretentii religioase.
Asemanarea cu tiganii shmenari este izbitoare, nu le place sa munceasca, fura tot ce le pica la indemina, se inmultesc necontrolat ca si sobolanii, ignoranti si prosti, prostcrescuti, nemanierati, mincinosi si perverversi – dupa ce’ti cistiga increderea te fura sau te pacalesc, tupeisti – tupeul fiind dat de apartenenta la „rasa superioara” a sectarilor neoprotestanti pentru care cred ca au intaietate in orice, agresivi atunci cind sint demascati. Saracia si lipsa de educatie din familiile numeroase in care au trait le stimuleaza puternic apetitul pentru bani, avere si dorinta de parvenire prin orice mijloace.
Pentru ca se folosesc in mod pervers de apartenenta la o secta autoproclamat respectabila cred ca sint mai rai chiar decit tiganii. De la tigani stii macar la ce sa te astepti… Hoti sint peste tot pe lumea asta dar fatarnicia si perversitatea fac din acesti sectari-„pocaiti” o specie deosebit de periculoasa.

Luati acest comentariu ca pe o avertizare de viata venita de la un liber-cugetator patit in relatia cu sectantii-„pocaiti”.

, ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: