Mult succes în noul an şcolar!

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) mâine (re)încep şcoala peste 3.200.000 de elevi şi preşcolari.

„Anul şcolar 2011-2012 aduce câteva noutăţi prevăzute de noua Lege a educaţiei. Din acest an, clasa a IX-a intră în învăţământul gimnazial, iar elevii care încep acum clasa a V-a vor fi primii care vor susţine examen de admitere la liceu. De asemenea, din acest an şcolar, vacanţa de iarnă este cu o săptămână mai lungă (24 decembrie 2011 şi 15 ianuarie 2012).

Anul 2011-2012 mai aduce ca noutate şi săptămâna numită „şcoala altfel”, înaintea vacanţei de pri­mă­va­ră, cu acelaşi număr de ore ca o săp­tămână normală de cursuri, care va fi dedicată activităţilor extra­şco­lare şi extracurriculare. În aceeaşi săp­tămână urmează să aibă loc şi faza naţională a olimpiadelor şcolare. Ele­vii vor participa la activităţi cultu­rale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de vo­luntariat, de responsabilizare so­cială, de implicare în societate, activi­tăţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor.”

Citeşte tot:

http://www.jurnalul.ro/stiri/educatie/clopotelul-suna-astazi-pentru-3-200-000-de-elevi-si-prescolari-vezi-noutatile-aduse-de-anul-scolar-20011-2012-589988.html

,

  1. #1 by Admin DeseneCopii.net on septembrie 11, 2011 - 23:30

    Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: