Cântările Harului: NICOLAE MOLDOVEANU sărbătorit la Sibiu

În data de 16 octombrie 2011, de la ora 17, la Biserica Creştină Baptistă  „Betania” din Sibiu, creştinii evanghelici au decis să aibă o închinare „în duh şi adevăr” pornind de la cântările scrise de cel care a fost Nicolae Moldoveanu.

Nicolae Moldoveanu (născut la 03.02.1922 – decedat la12.07.2007) a fost un

bine-cunoscut creştin: compozitor, poet și scriitor creştin român, slujirea sa fiind una de excepţie.

Opera sa artistică s-a realizat într-o perioadă istorică extrem de potrivnică, grea, controversată, în perioada comunistă. Nicolae Moldoveanu a suferit mult în acea perioadă, fiind închis pentru 5 ani din cauza credinţei sale.

Omul Nicolae Moldoveanu, s-a dovedit frate nedisimulat al tuturor creştinilor, atenţia sa fiind îndreptată spre valorile creştine aşa cum rezultă ele din Biblie.

Crescut în biserica ortodoxă, format în mişcarea Oastea Domnului, încheind, mai apoi

prin botezul neoprotestant într-o biserica baptista și prieten al oricărui creştin, Nicolae Moldoveanu şi-a deschis casa ca o biserică pentru fraţii ieşiţi din toate confesiunile creştine.

La Biserica „Betania”, vizitatorii au fost întâmpinaţi de alţi creştini, iar în holul bisericii au fost prezentate operele lui Nicolae Moldoveanu: cărţi, studii muzicale, poezii, scrieri despre cărţile Evangheliei, albume,  CD-uri cu muzică, versuri, am spune: INTEGRALA MOLDOVEANU. Mulţimea scrierilor a impresionat de la început, o viaţa de om în lumina Cuvântului, darul pus la dispoziţia tuturor creştinilor.

De la ora 17, sărbătoarea a fost deschisă de pastorul bisericii, Beniamin Poplăceanu care a cerut tuturor participanţilor să recite psalmul 23, apoi a îndemnat pe reprezentanţii formaţiilor creştine (cor, orchestră, fanfară, interpreţi), să aducă o rugăciune, pe rând, sub călăuzirea Duhului Sfânt pentru ca sărbătoarea să între sub aripile Domnului.

Din partea familiei Moldoveanu, sora Daniela a avut câteva cuvinte emoţionante, lacrimile au pus stăpânirea pe fiinţa ei, iar cei prezenţi au simţit pentru o clipă că viaţa veşnică este o realitatea…

Sărbătoarea a fost deschisă de cântecul creştin „CU EL BIRUIM…” , cântec compus în Nicolae Moldoveanu în închisoare, pe burtă, întins peste noroiul pregătit de torţionari… Moment emoţionat, care s-a transmit în biserică, vocile celor prezenţi au reaprins o flacără…

Au cântat din Cântările Harului formaţii din Sibiu, Timişoara, Arad, Bucureşti, din alte localităţi din ţară, toate bine pregătite, munca în echipă simţindu-se imediat.

Din judeţul Hunedoara a cântat fanfara Bisericii Creştine Baptiste din Răchitova conduse de pastorului Florin Popa, melodiile interpretate au fost primite bine, cu emoţie şi bucurie.

Cei prezenţi au simţit că muzica şi poezia creştină românească, aşa cum a realizat-o Nicolae Moldoveanu, are ceva etern, indestructibil pentru că îndeamnă la trăire sinceră, curată, în dragoste şi lumină.

„Muzica evanghelică, este de fapt, Cântarea de laudă şi Cântarea duhovnicească, despre care vorbeşte limpede Cartea Sfantă: Efeseni 5:19; Coloseni 3:16, o muzică a liniştei şi a odihnei, căci în linişte şi în odihnă este mântuirea noastră.”

( Isaia 30:15 ) – Nicolae Moldoveanu, Un cuvânt de început din Cântările Domnului, vol. (1).

Ne reamintim cu fericire versurile:

„Tu nu pleci niciodată de la mine
Si nici o clipa singur nu mă laşi,
/: Tu eşti mereu puterea ce mă tine
Din cei dintâi la cei din urma pași :/

Au fost odată râuri de păcate
Dar sângele salvării a scris: NU
/: Oricâte-au fost eu le-am uitat pe toate
Si bine ştiu ca le-ai uitat si Tu :/

Sunt fericit chiar dacă vrei sa sufăr
Când valuri vin si vanturi grele bat;
/: Plutesc pe ape ca un fir de nufăr
Pe care Tu-l păstrezi mereu curat :/

Tu nu m-arunci Isuse, ca pe-o zdreanţa
Ci eşti mereu ‘n mine ca o stea.
/: Mi-ai pus ‘n suflet, Doamne, o speranţa
Ce nu e nimeni sa mi-o poată lua :/

  Iţi mulţumesc ca eşti cu mine-n lume,
Iţi mulţumesc ca mă iubeşti mereu,
/: Iţi mulţumesc ca Tu mi-ai dat un nume
Ca-n Tine sunt si Tu eşti Dumnezeu :/

Constantin Stancu, 17 octombrie 2011

, ,

 1. #1 by Echipa Eliberare de sub puterea intunericului on octombrie 21, 2011 - 20:06

  Pace!

  Am lansat site-ul http://www.satanism.ro pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la ocultism. Va trimitem mai jos pagina de deschidere.

  Suntem interesati de promovarea pe bloguri si site-uri crestine, pentru a informa crestinii cu privire la pericolele ocultismului si pentru a gasi colaboratori in lucrare.

  Sunteti de acord sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati.

  Echipa Eliberare de sub puterea intunericului

  http://www.satanism.ro

  http://www.satanisti.ro

  Dacă eşti satanist sau vrăjitor, vrem să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult

  Dacă eşti satanist sau vrăjitor, vrem să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult

  „Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.” (Isaia 9:2)

  Crize, epidemii, catastrofe, conflicte, dezordine sunt doar unele dintre cuvintele pe care le auzim frecvent in ziua de astăzi. Oare este pură întâmplare situaţia în care ne aflăm, sau am fost conduşi aici? Prin acest proiect ne propunem să te informăm cu privire la lucruri mai puţin cunoscute, cu privire la ceea ce va urma, şi să îţi arătăm singura cale de a fi eliberat – Isus Hristos.

  Dacă te afli în căutarea adevărului spiritual, misiunea noastră este să te ajutăm să testezi alegerea pe care eşti tentat să o faci, înainte de a te implica pe viaţă într-o spiritualitate care poate să te ducă în direcţia greşită.

  Dacă ai fost implicat în satanism, vrăjitorie, magie, spiritism, New Age, mormonism, francmasonerie sau illuminism, suntem aici pentru tine. Oferim consiliere biblică, rugăciune, încurajare şi resurse. Suntem dedicaţi Domnului Isus Hristos, care ne-a scos din împărăţia întunericului şi ne-a adus la lumină, şi urmăm modelul Său, fiindcă Lui nu Îi era teamă să petreacă timp cu cei nedoriţi de societate, ca să le arate Calea, Adevărul şi Viaţa.

  Vrem să te asigurăm că nu îi urâm pe satanişti sau vrăjitori, nici nu promovăm o astfel de ură. Oricine crede că este în ordine să loveşti, să persecuţi sau chiar să omori un satanist sau un vrăjitor în Numele lui Dumnezeu o face dintr-o gravă neînţelegere a Evangheliei. Isus ne-a chemat să iubim toţi oamenii. Totuşi, te iubim suficient de mult încât să îţi spunem adevărul: ocultismul nu îţi va oferi răspunsurile spirituale pe care le cauţi. Numai Isus o poate face.

  Orice ai fi sau orice ai fi făcut, există speranţă şi poţi fi salvat prin credinţa în Isus Hristos. Satan este învins, Isus este viu. El este mai tare decât împărăţia întunericului. Nu mai este nevoie să duci viaţa pe care ai dus-o şi să trăieşti în teamă. Te încurajăm să renunţi la ocultism şi să Îi ceri lui Dumnezeu să îl îndepărteze din viaţa ta. Vino la Isus Hristos chiar acum şi primeşte darul fără plată al salvării şi vieţii eterne.

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: