Reacţii noi şi vechi la evanghelizare

… dar mai ales faţă de evanghelist.

„Of, iar a pocit cuvântul ăla… Iar mă / ne plictiseşte cu povestea aia pe care am mai auzit-o de nu ştiu câte ori… „ şi tot felul de cârcoteli de genu’ ăsta, măsurători în „şublerul” evangheliştilor mari, cu greutate, sau al celor mici, slăbuţi (la vorbă), de parcă deciziile mele, pocăinţa mea şi a celorlalţi din sală depinde doar de „VESTITOR”.

Se pare că „episodul Iona” a fost mai RODNIC decât „episodul Isus”… ceea ce mă pune de-a dreptul pe gânduri atunci când e vorba să etichetez vorbitorii:

Să fiu eu de vină? (Că în general vorbind, unii oameni se pocăiesc şi la predicile slabe sau foarte slabe,  în ochii mei, aproximativ la fel ca şi la cele tari. Bănuiesc, mă văd nevoit să admit, că altul e „secretul”.)

Bărbaţii din Ninive se vor scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi-l vor osândi, pentru că ei s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decât Iona.” – Dl. Isus în Evanghelia după Matei

, , , ,

  1. #1 by danasisoev on februarie 25, 2012 - 10:55

    E drept ca Dumnezeu se poate folosi de tot felul de oameni, reactia noastra a enoriasilor are a face nu atat cu felul sau numarul talantilor primiti de cineva, cat cu… cum sa zic frumos? Superficialitatea, nebagarea de seama, lucrul de mantuiala, artificialitatea, lipsa smereniei, a autenticitatii… prostia, uite ca nu m-am putut abtine, imi pare rau dar asta e termenul potrivit, le cuprinde pe toate celelalte.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: