Este valabil şi pentru comentarii

Comunicarea scrisă e cu „cântec”, mai ales când lipsesc semnele de punctuaţie. Uneori prin decodarea eronată a mesajului intenţionat de intelocuror se poate ajunge la „ceartă” în adevăratul sens al cuvântului. Aici pe bloguri, pe grupuri, pe Facebook intepretarea corecta a celor scrise este de multe ori un lucru greu de realizat, tocmai de aceea scrierea corecta este imperioasă. Să nu ne mai certăm pe tema asta 🙂 De fapt cearta exact asta este, o cumunicare defectuasă.

„...problemele de comunicare sunt cât se poate de reale. Ni se trage de la Babel, şi cât de greu e uneori să învăţăm limbajul celuilalt. Şi cât de des, atunci când ni se vorbeşte de bucate, ne gândim la desert şi vorbele celuilalt ni se par ofensatoare. Recent mi s-a întâmplat, ce pierdere ar fi fost să fi aşteptat, la fel ca împăratul din povestea noastră, să treacă ani până la înţelegerea corectă a celor rostite!

Îi învăţ pe copiii mei să asculte pană la sfârşit atunci când li se spune ceva, să intrebe dacă ce au înţeles ei corespunde cu ce a vrut să trasmită celălalt, să găsească termenii potriviţi atunci când vor să comunice un adevăr. Dar, să fim realişti: altul nu ne va inţelege în totalitate, nici noi nu ne înţelegem pe noi inşine întotdeauna, doar Dumnezeu ne cunoaşte pe deplin şi ştie ce gândim, cunoaşte intenţiile, simţămintele, motivaţiile noastre cele ascunse adesea şi de ochii noştri.” Citeşte tot: http://danasisoev.wordpress.com/2012/03/09/sarea-n-bucate-nu-in-desert/

, , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: