Feedback: Incurajarea comportamentului pozitiv

Dana Sisoeva:

La întalnirea „Încurajarea comportamentului pozitiv” ce a avut loc la Centrul Creştin Betleem vineri, 6 aprilie, au participat mai bine de 30 de persoane, intre care 6 musafiri din Anglia veniţi in ţara noastră pentru a se implica în programul taberei pentru copii cu nevoi speciale ce va avea loc la Vărmaga zilele astea.

În prima parte a întâlnirii Angie Allgood, care lucrează ca asistent social în Londra, a avut o prezentare interesantă şi cu mult umor a materialului pe care toţi l-am primit tradus în limba română şi care a fost intitulat: „Părintele pozitiv”. Aspecte privitoare la cauzele comportamentului copilului, comunicarea cu acesta si importanţa încurajării, au fost amintite într-un mod în care am fost provocaţi să fim mai creativi in relaţia cu copiii, fie că sunt ai noştri, fie că doar lucrăm cu ei. Lucrul pe care cred că toţi ni-l amintim din prezentare: limbajul non-verbal şi mai ales expresia feţei sunt foarte importante în comunicare, să vă spun şi cum am exersat să comunicăm cât mai mult în felul acesta? Voi puteţi încerca în oglindă, şi aşa va fi amuzant!

În partea a doua a întâlnirii doi profesionişti psihoterapeuţi, Seyi Oni şi Helen Baverstuck, au atins subiecte ce privesc îngrijirea copilului cu probleme cerebrale şi locomotorii. Din nefericire, nu puţini sunt aceşti copii care au nevoie de îngrijire specială! Şi oare nu suntem trimişi şi la ei, să le arătăm preţuire şi dragostea lui Dumnezeu, să fim lumină şi mângâiere pentru părinţii a căror sarcină e adesea copleşitoare?

Mia şi Beni Medrea s-au implicat în organizare, au întâmpinat şi au slujit pe cei prezenţi, iar Simona Vlad şi Ioana Diana au făcut munca de traducere. Pentru toţi cei care au participat şi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în lucrarea cu persoanele cu nevoi speciale: sunteţi o mare încurajare pentru noi şi un model de sacrificiu şi dragoste autentică!

 

, ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: