Despre o localitate europeană – NĂLAŢ-VAD

 Constantin Stancu:   

Până aici Domnul ne-a ajutat!” – Eben-Ezer.

În 29 aprilie 2012 la Nălaţ-Vad, Judeţul Hunedoara, o localitate de oameni harnici, bucuroşi, de lângă Haţeg, membrii Bisericii Creştine Baptiste „Harul” au inaugurat noul locaş de închinare, Casa Domnului, prilej de bucurie şi sărbătoare. O sărbătoare aparte pentru că locaşul este unul spaţios, cu peste 300 de locuri, cu dotări moderne, cu facilităţi extraordinare pentru realizarea serviciului divin, pentru predicarea mesajului Evangheliei, un locaş care prevede viitorul pentru o localitate cu aproximativ 200 de familii…

Iată istoria de primăvară: 1925-2012, peste 87 de ani, o prezenţă de reţinut, o istorie remarcabilă într-o localitate aparent modestă.

La sărbătoarea aceasta specială au participat reprezentanţii bisericilor creştine din Ţara Haţegului, invitaţi speciali, creştini dornici să fie martori ai lucrării de slujire a celor din Nălaţ-Vad (Haţeg).

Au fost prezenţi reprezentanţii bisericilor creştine din Alsacia, Franţa, cei care au creat un pod de har între România şi Franţa, cu un mesaj de încurajare, dar care, în timp, au ajutat spiritual şi material comunitatea creştină din acest loc special de lângă Munţii Retezat. Au fost prezenţi peste 25 de membrii ai corului format de 170 de membri împreună cu dirijorul lor, cu slujitorii dedicaţi care au încurajat mereu lucrarea de la Nălaţ-Vad.

Parcă o trâmbiţă a adunat lumea în localitate, totul a început cu un marş de la vechiul locaş de închinare la noul locaş de închinare, fanfara dând ritmul, iar florile culoarea locului.

Au adus un mesaj biblic păstorii din zona Haţegului: Gabi Cuzea, Alin Petrescu, Adrian Condrea, Daniel Ciobanu şi mulţi alţii. Fanfara Bisericii Creştine Baptiste din Răchitova a dat rit şi armonie sărbătorii, închinarea s-a făcut cu multă bucurie.

Prezbiterul bisericii din Nălaţ-Vad, fratele Andrei Prială, a prezentat pe scurt munca de la noul locaş de închinare, s-au expus peste 50 de fotografii din cele peste o mie realizate în 7 ani de muncă. Pe rând, imaginile au prins istoria locului în clipe de muncă, de transpiraţie, de speranţă, s-au rememorat evenimente deosebite, dedicarea femeilor din sat care au asigurat hrana zilnică pentru lucrători şi care nu au fost puţini, între 10 -15 lucrători zilnic, pe şantier.

Ca o concluzie, în toată această perioadă Dumnezeu a purtat de grijă. Cu siguranţă, în cer, imaginea celor care s-au implicat va fi una completă, imagine mântuirii dusă cu modestie şi teamă în suflet.

Pastorii Bisericii Creştine Baptiste „Harul”  atinşi de emoţie au mulţumit Domnului pentru grija divină, au citit şi au prezentat mesajul din Biblie, rugăciunea lui Solomon la terminarea Templului (Vechiul Testament, 1 Regi cap. 8:29): „ Ochii tăi să fie zi şi noapte deschişi asupra casei acesteia, asupra locului despre care ai zis: „Acolo va fi Numele Meu!” Ascultă rugăciunea pe care Ţi-o face robul Tău în locul acesta.”.

       În acest mod pastorii Samulel Prială şi Nicu Tătar au adus laudă lui Dumnezeu pentru toate, adunarea celor invitaţi fiind pătrunsă de importanţa momentului.

Au fost prezenţi şi invitaţi, cei care, în timp, au ajutat comunitatea creştinilor din Nălaţ-Vad (Haţeg) de la notarul public Viorica Aioanei la primarul oraşului Haţeg domnul Nicolae Timiş sau preşedintele Consiliului Judeţean domnul Ioan Moloţ, ori medici, meseriaşi, proiectantul locaşului de închinare, etc.

Ca semn de prietenie au fost de faţă reprezentanţii altor culte creştine precum creştini penticostali, ortodocşi, reformaţi…sub aripile Duhului Sfânt s-au reunit în aceeaşi sărbătoare de închinare…

Au venit mesaje (scrise sau email-uri) din toată Europa, din Franţa, America, Grecia, Germania, Nălaţul a fost cu adevărat o localitate europeană prin viziune şi credinţă, dovedind că valorile creştine pot sta la baza unei vieţi de smerenie, sub semnul Veştii Bune: Hristos a înviat!…

Duminica de 29 aprilie 2012 a fost o duminică specială pentru creştinii din Ţara Haţegului, lumea s-a apropiat de lume prin cântări, psalmi, versete biblice, au ţinut în mână flori şi s-au bucurat simplu, lacrimile celor din Nălaţ au fost lacrimi de fericire, cerul s-a apropiat de pământ prin har

, ,

  1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
  2. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: