„Dealul Universităţii (din Petroşani) a fost mai înalt decât Parângul”, 14 iunie 2012

[…]

Stiluri diferite, motivaţii diferite, abordări diferite, dar toate discursurile au fost străbătute de acelaşi fior emoţional, de acelaşi sentiment al despărţirii, al unui sfârşit care este, totuşi, un început.
Domnul Ioel Vereş, decanul Facultăţiii de Mine, a subliniat în cuvântarea domniei sale atenţia care trebuie acordată bunurilor spirituale, cu care, spunea domnia sa, „oricând un tânăr poate să producă valori materiale”.De altfel, discursul şi-a dovedit originalitatea faţă de ceea ce auzim în mod obişnuit, prin frecventele trimiteri la textele biblice. De luat aminte pentru cei care cred că Biblia aparţine în exclusivitate amvonului.
Entuziasmul a atins apogeul când absolvenţii urcaţi pe scenă, având diplome în mâini, şi-au aruncat tocile spre… înalt. A fost ca un zbor îndrăzneţ spre culmi, spre înălţimi ameţitoare. În acele momente, la cota reală se adăuga zborul tocilor, purtând vise şi năzuinţe, iar Dealul Universităţii creştea şi creştea, privind de undeva de sus Parângul. Da, ieri la Petroşani, Dealul Universităţii a fost, măcar pentru oclipă, mai înalt decât Parângul.

Citeşte tot: http://bisericapenticostalamaranatavulcan.wordpress.com/2012/06/14/ieri-dealul-universitatii-a-fost-mai-inalt-decat-parangul/

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: