Alte mărturii de „olimpici”: De ce să nu fii cel mai bun?

DE CE SĂ NU FII CEL MAI BUN ?

          Daniel Ciobanu:

Începutul verii a adus cu sine şi mult aşteptata olimpiadă biblică, faza pe comunitate. Desi numărul candidaţilor la premii a scăzut faţă de anul precedent, salutam prezenta pentru prima data a bisericii Betleem alaturi de bisericile participante prin traditie : Betleem Hateg, Maranata Hunedoara, Sfanta Treime Deva , Sfanta Treime Lupeni Pentru ca olimpiada biblică să nu se transforme într-o competiţie exclusivistă, cred că ar trebui să fie motivate şi încurajate să participe chiar şi bisericile care nu au suficienţi copii şi adolescenţi pentru a putea trimite la faza pe comunitate trei câştigători pentru fiecare dintre cele patru grupe. Iar pentru a determina o instruire temeinică a copiilor şi adolescenţilor, poate că ar trebui adoptat sistemul de concurs al uneia dintre bisericile participante, şi anume de a nu promova în etapa următoare concurenţii care nu au realizat cel puţin jumătate din punctajul maxim.

Procesul de elaborare al subiectelor a constituit o provocare datorită faptului că nu toţi reprezentanţii bisericilor participante    s-au implicat în acest demers, aspect care va trebui regândit pe viitor.

Nivelul de complexitate al subiectelor a fost mai mult decât accesibil, şi cu toate acestea unele lucrări au obţinut mai puţin de jumătate din punctajul maxim, ceea ce reprezintă un indiciu îngrijorător cu privire la interesul tot mai scăzut al tinerei generaţii pentru studiul Scripturii.

Aş dori să supun şi atenţiei învăţătorilor care îi pregătesc pe copii şi adolescenţi un amănunt remarcat : s-a evidenţiat o tendinţă de asimilare automată a testelor din cartea de pregătire şi de memorare a răspunsurilor fără o aplecare adecvată asupra studiului cărţilor biblice aferente. Se recomandă elaborări suplimentare precum şi formulări diferite ale subiectelor în perioada de instruire. În rest, se cade să le urăm succese maxime celor ce ne vor reprezenta bisericile dar şi comunitatea  la faza pe ţară. Doamne-ajută, Doamne dă izbândă!

Stefi Tomoni:

Olimpiada biblica a fost cel mai bun si mai binecuvantat lucru care s-a organizat.Este o minunata oportunitate pentru toti copiii de a citi Biblia.Olimpiada din anul acesta m-i s-a parut ce-a mai frumoasa.A avut loc in tabara de la Hasdau,un lac minunat pentru o astfel de activitate. Toti copii s-au simtit bine,dar cel mai important lucru este ca au citit Biblia.Sper ca si in anii viitori vor citi Cuvantul lui Dumnezeu cu acelasi drag.

Vanesa Onute:

Olimpiada biblica de anul acesta a insemnat pentru mine multa munca,dar mai multa satisfactie pentru ca am avut ocazia sa Il onorez pe Dumnezeu cu rezultatele mele.As vrea sa incurajez toti copii sa participe la olimpiada pentru ca este o experienta frumoasa si chiar daca nu castigam nimic Dumnezeu se bucura pentru ca am pus deoparte din timpul nostru ca sa citim biblia.

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: