Și a trecut și olimpiada… (sau „jocurile olimpice de la Hăşdău”:)

Cristina Ciupe:

Cu privire la acest eveniment am o mare bucurie în suflet dar și un mare regret… Oarecum paradoxal dar mă explic imediat.

Bucuria mea are de a face cu faptul că într-o lume atât de acaparată de calculator, o lume în care citim tot mai puține cărți, încă sunt copii care citesc și citesc nu doar o simplă carte ci însăși Cartea – Cuvântul lui Dumnezeu. Spre deosebire de vremea mea (ei bine, recunosc că am câțiva ani și eu…) când alternativele de a face ceva erau mult limitate, astăzi, cu atât de multe oferte tentante (TV, calculator, net pe telefon, etc) e tot mai greu să citești cărți în general și Biblia în particular. De aceea, mă repet, am o mare bucurie pentru copiii care nu doar au citit, ci au citit cu mare atenție Biblia în acelaș timp memorând și 39 (!) de versete. Domnul să le răsplătească efortul lor, părinților, bunicilor, învățătorilor de scoală duminicală și tuturor celor care i-au încurajat la citire. Fie ca acest Cuvânt să le schimbe viețile.

        Spuneam mai la început ceva și despre regret. Îmi pare rău că nu am avut timp să vă cunosc pe nume măcar pe unii dintre voi, olimpicii biblici de anul acesta.

        E adevărat că ziua a trecut repede însă fiind printre organizatori și străduindu-mă alături de ceilalți să vă dăruim o zi de care să vă amintiți cu mult drag, nu am avut timpul necesar să vă iau interviu așa cum mi-am propus când am plecat de acasă. Acesta este singurul meu regret…

        La final împreună cu voi spun și eu un mare mulțumesc bisericii Maranata din Hunedoara, organizatoare a acestui eveniment, sorei Geta Prodan care împreună cu alte surori a avut grijă să nu flămânzească niciunul dintre noi, sponsorilor care au dăruit multe lucruri, suficiente ca fiecare să fiți premiați, fraților mei învățători care au pus mult timp deoparte pentru pregatirea subiectelor dar și pentru corectarea lucrărilor.

        Personal am o mulțumire specială pentru 2 oameni binecuvântați de Dumnezeu cu o inimă mare în care să încapă mulți copii, oameni aflați în slujba copiilor de mulți ani de zile – familia Popa Emi & Lili. Ei au fost sufletul acestui eveniment, cei care au lucrat din umbră cu mult înainte de ziua de sâmbătă. Dumnezeu să fie acela care să le răsplătească după bogățiile harului său.

Aș încheia cu cuvintele uneia dintre participante pe nume Andrei Gabriela din Lupeni: “Deci nu fi trist dacă nu ai caştigat un premiu, căci tu deja ai caştigat prin faptul că ai învăţat! Dacă doreşti să-ţi strângi în inimă comori, nu rata olimpiada biblică!” Amin!

,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: