Marius Bota: Concertul corului bărbătesc ”Laudă Mielului”, Deva

„Și dracii cred! Si ce dacă!”

Români americani, dar cu siguranță dupa accent nu ai fi spus acest lucru. Asta a fost prima mea impresie,  sâmbătă seara, la  Biserica Baptistă Sfânta Treime din Deva, la concertul corului bărbătesc ”Laudă Mielului”, cor compus din români stabiliți în SUA. Acompaniamentul de o înaltă ținută calitativă dar și timbrul vocilor, precum și mesajul cântărilor, a fost ceea ce a definit o seară plăcută de sâmbătă. A fost închinare, deoarece au fost cântări cunoscute, la care dacă ai vrut să participi, o puteai face cu cea mai mare libertate.
Cântarea a fost însoțită de scurte mesaje, iar esența lor a fost subliniată de un pastor din Florida:” între draci nu o să găsești atei, deoarece toți cred în Dumnezeu.” Dar aici se oprește totul pentru ei. Nu ascultă, nu împlinesc, nu fac voia lui Dumnezeu, aidoma soției lui Lot. Se prea poate să credem în Hristos, să pornim pe drumul cel bun, dar să nu ascultăm astfel încat să ajungem la final. Aceasta experiență a avut-o soția lui Lot, si e cea mai tristă din toate câte am putea să avem parte. Ginerii lui . cel puțin, nici nu au crezut, nici nu au ascultat, mesajul socrului lor!
Seara s-a încheiat frumos, pe versurile cântării ” Când încercările prea grele ni se par”. Asta pentru a nu uita că doar credință având, fără ascultare și fapte, nu ne aduce decît pe picior de egalitate cu dracii. Nimic mai mult. Și nu cred că dorim doar atât de la viața de creștin! Ci vrem să ajungem ACASĂ , să fim cu Tatăl, cu Mântuitorul și cu cei dragi care ne așteaptă!

Text: Marius Bota, Deva

, ,

  1. #1 by strainisicalatori on iulie 15, 2012 - 20:03

    Reblogged this on Mai multa Lumina.

  2. #2 by danasisoev on iulie 22, 2012 - 14:17

    Am fost saptamana trecuta intr-o tabara in Bozovici (Caras-Severin), si marti am mers in parc pentru a participa la programul de evanghelizare organizat de acest grup, corul „Lauda Mielului”. Venisera, pentru aceasta intalnire, multi credinciosi din satele vecine, a fost o bucurie sa ii revad pe unii din cunoscutii mei pe care nu ii intalnisem de mult. Fratii au fost incurajati de mesaje si cantarea corului, iar dintre necredinciosi mai multi au ridicat mana la invitatia de a-l accepta pe Cristos, noi continuam sa ne rugam pentru ei. Cel care facea introducerile la cantari mi-a fost coleg la Oradea, m-am bucurat sa-l revad dupa… multi ani, vreo 13!

  1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: