Vulcan: „Nouă pentru cer”

Cuvântul „nouă” din titlu nu este un adjectiv. Nu este, deşi ar fi putut să fie. Da, am fi putut vorbi despre o inimă nouă, sau o hotărâre nouă. Despre o cale nouă, sau o viaţă nouă. Şi toate acestea…pentru cer. Am considerat, însă, că toate aceste „noutăţi” se subînţeleg, fiind…componente ale evenimentului petrecut ieri, 19 august 2012, la Biserica Penticostală „Maranata” din Vulcan: un botez noutestamentar.

Cuvântul „nouă” folosit în titlu este un numeral. Nouă pentru cer, nouă candidaţi la Împărăţie. Nouă este numărul celor aliniaţi la linia de start pentru o cursă cu obstacole având ca linie de sosire locul promis de Isus. O cursă grea, dar lipsită de rivalităţi pentru că toţi participanţii pot fi câştigători. Şi cei ce au îmbrăcat haine albe pentru încheierea legământului au înţeles lucrul acesta.

Diversitatea mare din componenţa acestui grup, atât în ceea ce priveşte preocupările membrilor cât şi vârsta (cuprinsă între 18 şi 69 de ani) ne arată că Domnul cheamă TOŢI oamenii la mântuire. Bucuria noastră este să vedem că mai sunt oameni care răspund acestei chemări. Şi ieri la Vulcan ne-am bucurat împreună cu cerul (Luca 15:10). Au fost tineri crescuţi în Biserică, dar şi veniţi din afara Bisericii, cei mai vârstnici venind, evident, din afară.
Pastorul Ciprian Bârsan de la Biserica „Râul Vieţii” din Reşiţa, invitat la acest eveniment, a avut un mesaj biblic din textul cuprins în Evanghelia după Matei, capitolul 28, versetele 16-20. Fratele pastor a vorbit în mod inspirat despre botez ca poruncă, provocare şi intrare în părtăşie.

Citeşte tot: http://bisericapenticostalamaranatavulcan.wordpress.com/2012/08/20/botez-nou-testamentar-noua-pentru-cer/

Simion Felix Marţian
Vulcan, 20 august 2012

 

,

  1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: