Marşul Învierii 2013, Hunedoara

marsul invierii 2013

Dana Sisoeva a share-uit pe Facebook următorul text despre Marşul Învierii 2013 şi câteva poze. Îi mulţumesc şi le aduc la rândul meu mai aproape de voi, cititorii acestul blog.

„Marşul Învierii la Hunedoara, 2013

Şi-n acest an bisericile neoprotestante din Hunedoara au organizat, în colaborare cu Primăria oraşului, Marşul Învierii. Luni, 6 mai, sute de persoane (probabil că în jur de 1500) au ieşit în stradă, pentru a parcurge traseul obişnuit, dintre Stadionul Michael Klein şi Casa de Cultură. Pancarde, steaguri, cântul fanfarei, rugăciunile rostite cu ocazia mai multor opriri făcute pe drum – toate acestea au concurat în a aduce aminte concetătenilor noştri că Isus este viu şi că El poate să aducă schimbare în viaţa, oraşul şi ţara noastră. Oameni obişnuiţi să audă mesaje strigate prin portavoce doar în timpul campaniei electorale, au avut ocazia să audă un altfel de mesaj, ancorat puternic în Adevăr!

Coloana s-a oprit pe platoul din faţa Casei de Cultură, unde s-a cântat tradiţionalul „Cristos a înviat din morţi”, şi un alt imn cunoscut: „El ne-a iubit venind în lume”, iar pastorul Ionel Tuţac, Secretar General al Uniunii Baptiste din România, a avut un mesaj pentru ascultători. În predica rostită, a punctat câteva trasformări aduse de moartea şi învierea lui Cristos: moartea în viaţă, eşecul în succes, dezamăgirea în împlinire. Un mesaj al speranţei, cum să nu sărbătoreşti, deci?

Spun unii că am putea vorbi deja de o tradiţie, ca în a doua zi de Paşte creştinii din oraş şi din împrejurimi să se întâlnească pentru o manifestare menită să aducă în atenţia publicului evenimentul ce a prilejuit sărbătoarea şi să declare adevărul ce stă la baza credinţei noastre: învierea lui Cristos! Să păstrăm tradiţiile bune! Unui salut timid şi şoptit cândva (vă mai amintiţi acele vremuri?), i-a luat locul corul vocilor noastre unite a proclama măreţul eveniment ce a marcat istoria omenirii! Să păstrăm această unitate în proclamare!”

, ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: