Ucenicia: cenușăreasa bisericilor noastre

Am fost la Hațeg în 12 februarie 2022, la Biserica Baptistă Betleem, și am participat la o conferință organizată de Comunitatea Bisericilor Baptiste din județul Hunedoara, pe tema UCENICIEI.

A vorbit un neamț din Pakistan, și a insistat asupra faptului că după ce, de-a lungul vieții, a ocupat multe funcții publice și în biserică, a fost profesor universitar, decan de facultate, director de misiune, etc., în ultima parte a vieții lui s-a dedicat tot mai mult lucrării bisericești pe care, potrivit Evangheliei, potrivit Scripturilor, este cea mai importantă lucrare dintre toate – poruncită de însuși Hristos apostolilor Săi, urmașilor Săi până la sfârșitul veacului, și anume UCENICIA. 

A zis că s-a făcut la un moment dat un sondaj pe 5000 de oameni implicați într-un fel sau altul în bisericile evanghelice, și au fost întrebați dacă fac ucenici, sau dacă a făcut cineva cu ei Ucenicie, și dacă NU, de ce nu? S-au evidențiat 2 răspunsuri care scot în evidență prioritățile noastre în practica eclesială:

  1.  Timpul – oamenii sunt ocupați cu tot felul de activități – dăm prioritate lucrurilor pe care le considerăm importante și prioritare.
  2. Nu ȘTIM ce să facem și cum să începem – lipsa cunoașterii practice și a exemplelor concrete. Multă teorie, mai puțină practică.

„Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” – Matei 28: 18-20

274100570_522246225873595_8154951811773778556_n

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: