despre „Noi”

Pentru o mai bună informare a hunedorenilor (evanghelici şi nu numai)!

Blogul „Hunedoara Evanghelică” este o iniţiativă personală, voluntară şi neafiliată denominaţional (în mod direct) a lui Ruben Bucoiu şi se doreşte a fi un mini ghid a prezenţei evanghelice neoprotestante în oraşul şi judeţul Hunedoara.

Pe lângă postările cu caracter informațional strict obiectiv (ce? cine? unde? când?), blogul conține și postări ce conțin părerile mele (subiective) despre anumite aspecte teologice sau practice (pe care eu, după caz, le consider bune sau mai puțin bune) ce țin de segmentele accesibile mie din mediul evanghelic neoprotestant hunedorean.

Dacă nu se specifică altfel, opiniile exprimate pe acest website sunt strict ale mele şi nu reprezintă poziţia oficială a comunităţii religioase căreia îi aparţin sau a bisericii unde sunt membru (Biserica Creştină Baptistă „Maranata”, Hunedoara).

Hunedoara Evanghelică  urmăreşte prezentarea bisericilor evanghelice neoprotestante din oraşul si judeţul Hunedoara, a prezentei și a lucrărilor pe care evanghelicii le fac în biserica şi în afara zidurilor bisericii. O pagină de informare despre oameni, organizaţii, învăţământ, evenimente ce ţin de comunităţile religioase baptiste, penticostale şi creştine după evanghelie, în primul rând, dar și despre bisericile independente din Hunedoara. O scurtă prezentare a lucrărilor care se doresc a fi puse in slujba hunedorenilor, spre ajutorul lor, spre creșterea lor spirituală si spre întoarcerea lor/noastră la Dumnezeu si la valorile descoperite de El in cuvintele Scripturii, spre mântuirea si bucuria noastră si spre slava lui Dumnezeu.

Trebuie sa specific că lucrarea aceasta se realizeazăde multe ori doar prin colaborarea cu alții – oameni a căror nume rămâne de multe ori în anonimat, dar a căror contribuție este esențială.

Suntem chemați sa urmărim binele orașului în care locuim, conștienți fiind ca binele nostru atârnă de binele lui, fericirea noastră de fericirea lui.

Într-o lume rea si pornita spre rău, ne rugam ca Dumnezeu care este bun sa intervină și sa ne schimbe înlăuntru inimilor noastre, sa ne ajute sa învingem răul din noi și în felul acesta sa învingem și răul din afara noastră. Sa fim în locul în care locuim pentru o vreme (Hunedoara), lumină și sare!

Dacă poți și dorești să te implici în această lucrare de prezentare a Hunedoarei evanghelice scrie pe adresa: hdevanghelica[at]yahoo.com sau lasă un comentariu aici pe blog.

Admin: Ruben Bucoiu

Pentru mai multe informaţii despre scopurile si „echipa” blogului, vezi şi:

 1. #1 by Dan Surducan on mai 24, 2008 - 10:11

  Salutăm apariţia voastră!
  Braşovul Evanghelic

 2. #2 by ionel on ianuarie 8, 2009 - 08:43

  Va informam ca adresa blogului DAMBOVITA EVANGHELICA ,care are legatura pe saitul dumneavoastra,nu mai corespunde adresei,deoarece sa mutat la http://dambovitaevanghelica.wordpress.com/.
  Va rugam cu deosebit respect ,pentru a putea functiona corect sa remediati nefuncionalitatea legaturii web,prin introdugere noi adrese http://dambovitaevanghelica.wordpress.com/
  Va multumim.Domnul sa va binecuvinteze !
  IONEL GHITA
  dambovitaevanghelica@yahoo.com

 3. #3 by cappatrat on februarie 10, 2009 - 08:32

  Duminica 08.02.2009, a avut loc la Biserica Crestina Baptista „GOLGOTA” din Sebes, jud.Alba, sedinta Adunarii generale in care s-a supus votului, continuarea activitatii pastorului Ludovic in aceasta biserica.
  Votul Adunarii Generale a fost unul negativ, fratele Ludovic nemai fiind dorit ca pastor in Biserica Baptista GOLGOTA din Sebes, jud Alba

 4. #4 by Bacaul Evanghelic on aprilie 3, 2009 - 16:21

  Romania evanghelica se extinde! Acum si in Bacau.
  Esti din Bacau? Esti interesat de cresterea si sustinerea acestui blog in comunitatea ta? Nu esti din Bacau, insa vrei sa dai o mana de ajutor, asa, pana se lanseaza cum trebuie? Contacteaza-ma, si hai sa punem bazele unui parteneriat spre slava lui Dumnezeu!
  Marius Zarnescu

 5. #5 by Vasile Tomoiaga on aprilie 17, 2009 - 05:41

  Salut Ruben,

  Nu te-ai gandit sa pui blogurile din Retea in blogroll? In felul asta ne sustinem reciproc.

 6. #6 by Vasile Tomoiagă on noiembrie 3, 2009 - 15:42

  Off topic:

  V-ati gandit sa oferiti fluxul rss complet (pentru cei ce ciresc din Google Reader – care oricum sunt grabiti si nu vor intra pe pagina)?

  Aici este o argumentare foarte buna
  http://subiectiv.ro/netu/problema-feed-urilor-rss-pe-bloguri/

  Optiunea se poate seta din

  blog.wordpress.com/wp-admin/options-reading.php
  Pentru fiecare articol dintr-un feed, arată Text complet

 7. #7 by MantaNicu on noiembrie 22, 2009 - 12:27

  Sincere salutari. Ma bucur sa descopar acest blog,doresc sa semnalez si eu existenta unei micute biserici independente(neafiliate nici unui cult) totusi nu inafara Trupuilui,care activeaza in Hunedoara si al carui nume este „Partasia Crestina. pentru mai multe informatii cei interesati pot sa-mi scrie pe adresa : manta_niky@ yahoo.com

 8. #8 by cristian on ianuarie 21, 2010 - 13:58

  Va recomand un sait crestin f. bun http://www.adserv.ro ,gasesti anunturi diverse ,inclusiv matrimoniale crestine.

 9. #9 by Lela Viorel on septembrie 5, 2010 - 19:54

  Ma bucur foarte mult ca exista acest blog ,,Hinedoara Evnghelica,, care considera toate bisericile neoprtestante biserica a lui Hristos si creaza o unitate intre bisericile neoprotestante din Hunedoara ,BRAVO,Domnul sa va Binecuvinteze.
  La fel si Biserica Evanghelei Dpline Iosua din Deva si din Hunedoara se alatura celorlalte biserici din jud HD dorind ca Dumnezeu sa binecuvinteze si sa mantuiasca aceasta zona.
  Pastor Lela Viorel.Biserica Evanghelei Deplina Iosua

 10. #10 by Christian on mai 25, 2015 - 21:32

  Nu am inteles totusi, peste tot scrie posted Alin Cristea ,iar pe pagina asta apare Ruben Bucoiu ,initiativa personala . Care din cei doi e sefu ,care posteaza aici ? al cui este blogul de fapt ?

  • #11 by rubenbucoiu on septembrie 25, 2015 - 07:21

   🙂 Shefu`, propretaru` și postatoru`…o piesă în trei acte. Ce, de lucru în echipă n-ai auzit?…și nu scrie „peste tot”…așa cum scrii…
   Na, sper că te-am lămurit!

 1. Fă echipă cu “Hunedoara Evanghelică!” « Hunedoara Evanghelică
 2. “Răsfoieşte” paginile Hunedoarei Evanghelice :) « Hunedoara Evanghelică
 3. Precizare (despre blogul Hunedoara Evanghelică) « Hunedoara evanghelică
 4. Despre “NOI” (“echipa” Hunedoarei Evanghelice) « Hunedoara Evanghelică
 5. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 6. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: