PETRILA

Petrila în Istoria bisericilor baptiste din România by Alin Cristea

“Biserica Baptistă din Petrila este atestată încă din anul 1917, pe când pastor era Marian Gheorghe. Alte date despre perioada 1917-1949 a bisericii nu deţinem, decât că pastorul Cioară Teofil, din Lupeni, venea cu regularitate în biserică să oficieze Cina Domnului.

În anul 1949, un grup de credincioşi baptişti colonizaţi în comuna dogrogeană Grădina s-au întors în Petrila, printre ei fiind şi Trif Amos, Cristea Gligor şi Cristea Daniel, aceştia reorganizând biserica, al cărei pastor devenea Cristea Gligor până în anul 1988, la plecarea în veşnicie.

În anul 1957, biserica şi-a construit noul locaş de închinare, mult mai spaţios, pe locul vechii clădiri; pentru acest gest îndrăzneţ, pastorul Cristea Gheorghe a fost amendat de către autorităţi. De asemenea, credincioşii au reuşit să organizeze şi o grădiniţă lângă biserică, în timpul pastorului Ardelean Cornel. În prezent, pastor este Piloiu Horaţiu, absolvent al Institutului Teologic Baptist din Bucureşti, iar biserica numără 50 de membri.”

Biserici evanghelice în Petrila:

  1. #1 by Romano on octombrie 15, 2008 - 11:06

    salut, sunt un barbat italiano che a fost mult timp a Petrosani.Eu am jubit et jubest mult o fata Vasilica e mi dor de ea. Acuma viata noastra est despartit, ea are un prietne de nome Cristi ma vreo cu ea un raport de prietnia. Te rog, in facia alla biserica in centru orasul este un magazino de ainepentru copii unde muncesc et est padrona la sora de Vasilica che me cunosc bine et stie ci ne sunt eu. Vreo vorbire cu ea o sper che Vasilica me trimit un mesajul. carfrom@libero.it
    Multumesc mult. Romano Carfagna. jubire jubire jubire est toate che noi avem in viata.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: