Asociaţia Noua Speranţă – Alternative pentru Viaţă

 

 

ASOCIAŢIA “GENESIS LIFE”

Asociaţia “Genesis Life” este o asociaţie umanitară, creştină, evanghelică, interconfesională.

 

 

Asociaţia “Genesis Life” are următoarele scopuri  şi obiective:

 • Renaşterea şi revitalizarea credinţei creştine biblice şi promovarea valorilor creştine în societatea românească, in special a celor care vizeaza viata, nasterea, pastrarea sarcinii/combaterea avortului.
 • Organizarea de cursuri, conferinţe, seminarii, studii, tabere, consiliere şi întâlniri cu caracter permanent, regulat sau ocazional în localuri proprii, închiriate sau în aer liber în vederea promovării principiilor gândirii şi eticii creştine atât în economia de piaţă cât şi în diferitele sfere/institutii ale societăţii româneşti seculare sau creştine.
 • Realizarea şi prezentarea unor modele de integrare a gândirii şi eticii creştine atât în economia de piaţă cât şi în diferitele sfere/institutii ale societăţii româneşti seculare sau creştine.
 • Dezvoltarea unui sistem informaţional propriu (site internet, presă, radio-TV, etc.)
 • Sensibilizarea (informarea, formarea şi transformarea) opiniei publice privind problemele etice majore cu care se confruntă societatea românească intrată în Europa, şi motivarea ei la acţiuni sistematice şi progresive în vederea rezolvării lor.
 • Militarea pentru respectarea drepturilor omului în general şi respectarea drepturilor creştinilor în particular.
 • Sprijinirea, prin asistenţă financiară şi instruire, a intreprinzătorilor particulari români sau străini care urmăresc lansarea iniţiativelor şi intreprinderilor economice private bazate pe valorile creştine, răspândirea valorilor creştine în economia de piaţa şi în sistemul de învăţământ general şi universitar românesc.
 • Rezolvarea unor probleme de ordin social, economic şi spirituale ale persoanelor fizice şi juridice prin activităţi şi programe de caritate, asistenţă socială şi economică.
 • Militează activ pentru creşterea relevanţei şi a impactului gândirii şi eticii creştine în cultura românească seculară încurajând şi sponsorizând scrierea, editarea, traducerea, tipărirea, sincronizarea, subtitrarea, multiplicarea şi distribuirea diferitelor materiale informaţionale necesare împlinirii scopului şi obiectivelor asociaţiei.
 • Realizarea, menţinerea şi dezvoltarea unor relaţii de colaborare şi ajutor reciproc cu şi între diverse persoane fizice şi juridice din ţară şi din străinătate implicate în  activităţi fără caracter economic, sau/şi activităţi cu caracter economic, relaţii ce pot contribui la dezvoltarea asociaţiei, la atingerea scopului şi obiectivelor ei, la atragerea de capital şi la crearea de noi locuri de muncă în sfera de influenţă a asociaţiei.
 • Acordarea de sprijin financiar, sau/şi material altor persoane juridice nepatrimoniale sau/şi patrimoniale cu care Asociaţia colaborează în vederea sprijinirii activităţilor desfăşurate de către acestea sau/şi de către asociaţie.
 • Formarea şi dezvoltarea unei bănci de date care să deţină informaţiile necesare ducerii la îndeplinire a scopului şi obiectivelor asociaţiei.
 • Înfiinţarea unei case de traducere şi editare în limba română a materialelor cu caracter educaţional creştin de pe pelicula de 8 şi 16 mm, de pe casete video şi de pe CD sau DVD.
 • Iniţierea, dezvoltarea şi susţinerea programelor de difuzare a unor filme cu conţinut educaţional creştin pe peliculă de 8 şi 16 mm, pe casete video şi pe CD sau DVD.
 • Înfiinţarea unor instituţii de învăţământ – grădiniţă, învăţământ gimnazial, învăţământ liceal, învăţământ universitar şi post-universitar cu scopul de a prezenta modele creştine educaţionale.
 • În momentul îndeplinirii tuturor cerinţelor şi condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, Asociaţia poate funcţiona ca lăcaş de cult, biserică – centru de instruire.
 • Înfiinţarea de asociaţii agricole care să deţină teren arabil, teren de construcţii, pădure, terenuri deţinute în proprietate sau în arendă cu scopul stimulării şi relansării agriculturii româneşti.
 • Realizarea, dezvoltarea şi mobilizarea resurselor şi a mijloacelor materiale şi financiare necesare atingerii scopului şi obiectivelor asociaţiei.
 • Organizarea, coordonarea  si realizarea de actiuni de ajutor  umanitar in caz de calamitati sau crize socio-economice, atat la nivel national cat si international.
 • Realizarea de cercetari, studii, evaluari si analize, in special socio-umane,  elaborarea de stategii de dezvoltare si analize de politici publice,  la nivel local, regional, national si international,  avand ca beneficiar asociatia sau alte organizatii non-profit, agenti economici, institutii publice, etc, nationale si/sau internationale, precum si oferire de consultanta principalilor actori politici si sociali, de la nivel local regional, nationali si internationali, in domeniile lor de interes.
 • Sprijină material, moral, spiritual şi profesional minoritatile dezavantajate.
 • Organizează acţiuni umanitare – acordare de alimente, haine, etc., până la organizare şi deplasare echipe de medici, construire de locuinţe, strângere de fonduri, coordonare de intervenţii la scara mare în caz de cutremure, inundaţii, alte calamităţi naturale,  război, prăbuşiri ale economiei, etc.

Membrii Asociaţiei “Genesis Life” pot fi creştini, fără deosebire de rasă, sex, vârstă, profesiune şi denominaţiune creştină, care acceptă învăţăturile Bibliei ca principii de viaţă şi activitate, şi care sunt de acord şi susţin scopul şi obiectivele Asociaţiei “Genesis Life”.

Patrimoniul Asociaţiei “Genesis Life” se constituie din :

a)   donaţii, cotizaţii, autodotare, autoutilare.

b)   activităţi economice prestate de către asociaţie.

c)  contribuţii financiare vărsate de către persoanele juridice patronate de către asociaţie.

d)   vânzarea de active corporeale şi necorporeale.

e)   dividende încasate de la firmele la care Asociaţia deţine acţiuni sau titluri de proprietate.

Conducere:

 1. Mîrza Radu Ilie – preşedinte
 2. Mîrza Lucica Lucreţia – director executiv
 3. Braşov Persida – director resurse si relatii internationale
 4. Răspop Daniel – director cu probleme de invăţământ, educaţie şi legislaţie
 5. Iureanu Anuţa – trezorier şi secretar

 

Contact, sediu: Mîrza Radu – Deva, Al.Trandafirilor, bl.4, ap.3

Tel. 0254/234 692, 0727/944 773,

E-mail: radum777@gmail.com

http://nouasperanta.atwebpages.com/

Important: Biroul de  consiliere ,,Alternative pentru Viaţă situat în Deva, Str. M. Kogălniceanu, bl. F5, sc. 4, ap. 62, tel. 0354 419 090, 0771 032 569, e-mail: nouasperanta1@gmail.com), oferă gratuit:

 1. Educatie privind abstinenta sexuala premaritala, sanatatea mentala si avort.
 2. Slujire de recuperare post-avort.
 3. Consiliere spirituală, biblică.
 1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 2. Linkuri « catehezabaptista
 3. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: