Ziarul Hunedoreanului: interviu cu Andrei Sava

„A fost un elev eminent. Olimpic la istorie şi geografie. Profesorii i-au prezis o carieră în avocatură. La 17 ani însă, viaţa lui a luat altă întorsătură. Întâlnirea cu un canadian l-a pus pe gânduri. A învăţat ebraica şi greaca şi s-a înscris la Teologie. După patru ani, Andrei Sava şi-a continuat studiile în America. La unul dintre cele mai mari seminarii teologice din lume.

Hunedoreanul a trecut Oceanul acum doi ani şi locuieşte în cel mai mare oraş din statul Kentucky – oraşul lui Thomas Edison, Cassius Clay şi Tom Cruise. S-a însurat cu o americancă bogată, din California, şi are o fetiţă de 14 luni. E administrator al campusului Southern Baptist Theological Seminary, iar în timpul liber îi ajută pe americani să scape de patima drogurilor şi a alcoolului. Se gândeşte la un Doctorat în apologetică sau istorie şi are de gând să se întoarcă acasă peste vreo patru ani şi să se implice în viaţa celor care au nevoie de ajutorul lui.” […]

Citeşte tot: http://www.zhd.ro/?r=reportaj&a=un-absolvent-de-teologie-din-hunedoara-ii-aduce-pe-calea-cea-dreapta-pe-afaceristii-americani-4930

Iată şi cîteva precizări făcute de Andrei Sava pentru cititori:

„Cateva precizari pentru cititori 🙂  Asta pt ca de multe ori cei care iau interviuri, fara voie (cred sau sper:) inteleg gresit anumite lucruri sau subliniaza ceea ce cred ei ca e mai important din perspectiva lor:

„Canadianul” din poveste este de fapt Dani Popa, care desi a facut scoala in Canada .. este roman si hunedorean get-pe-get:) si a fost pana de curand pastor la Biserica Baptista Maranata Nr. 1, Hunedoara.

  • Nu am mentionat ca sotia mea este „bogata”:) De fapt si daca a fost .. acuma cu siguranta nu mai este:P – cel putin nu financiar:)
  • De asemenea, se pare ca articolul d-soarei/d-nei Monna Voinescu a omis un lucru destul de important (nu cred ca intentionat – cel putin asa sper). E bine ca am salvat interviul:) si pot raspunde la inca o intrebare care cred eu ar fi cam una din ideile principale a acestui mic articol:

Monna Voinescu (redactor ziarul hunedoreanului): „la Hunedoara ii ajutai pe sarmani. In SUA te- ai indreptat spre alcoolici si narcomani. Exista vreo explicatie?”
Andrei Sava: hmm… cred ca schimbarea pe care a produs- o Adevarul = Isus Cristos in inima mea. Am inteles ca trebuie sa- mi traiesc viata urmand cea mai mare porunca: Sa- l iubesc pe Domnul Dumnezeu cu toata inima mea si pe aproapele meu ca pe mine insumi. Adesea am crezut ca „aproapele” meu sunt cei care ma iubesc si care daca ii ajut vor putea sa ma ajute atunci cand am nevoie de ei insa am realizat ca adevaratul sacrificiu si adevarata iubire de semeni este acea iubire care da fara sa astepte ceva in schimb. Si unde ai putea sa practici iubirea asta daca nu la oameni care chiar nu au ce sa- ti dea in schimb copii orfani, oameni ai strazii, vaduve. De fapt in Scriptura este un verset care spune ca „adevarata religiune este sa- i iubesti pe vaduve si pe orfani”. Cam asta ar fi ceea ce ma indeamna sa fac asta”

  • De asemenea, de-a lungul articolului au fost omise toate afirmatiile mele cu privire la Dumnezeu si la Domnul Isus Cristos, prin puterea caruia am putut sa fac ceva in lumea asta. Nimic nu se datoreaza mie, ci puterii Domnului Isus in viata mea – iar ideea asta am incercat sa o subliniez din nou si din nou de-a lungul discutiei noastre. Sper insa ca cei care au citit sau citesc articolul respectiv sa realizeze puterea Domnului Isus de transformare a vietii mele si a altora si sa-i dea toata gloria Lui. El, Domnul Isus Cristos, este cel care este Originea tuturor lucrurilor bune in lumea asta si doar Lui I se cuvinte toata gloria!!

Domnul Isus sa fie cu fiecare dintre voi si sa va binecuvinteze in tot ceea ce faceti!” Cu drag, Andrei

, , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: