despre Motto-ul de aici

Am fost întrebat cu ceva vreme în urmă de ce am scris acolo în motto, „AM” cu litere mari, şi nu am lăsat aşa cum apare în Biblie, cu litere mici.  Răspunsul e oarecum evident,  am făcut-o pentru a scoate în evidenţa timpul prezent al verbului.

Asemenea altui text din Faptele Apostolilor 16: 10 ( „După vedenia aceasta a lui Pavel, am căutat îndată să ne ducem în Macedonia, căci înţelegeam că Domnul ne CHEAMĂ să le vestim Evanghelia.”) şi acesta de aici se numără printre preferatele mele, pentru că „aduce” în timpul prezent un viitor care încă nu există, un viitor la care omul este chemat să lucreze împreună cu Dumnezeu, prin credinţă desigur.

Parte din frumuseţea versetului de mai sus, e că acolo nu scrie „…ne trimite”, ca şi cum Domnul care este expeditorul mesajului, rămâne acolo unde este El şi îi trimite pe alţii să muncească pentru El sau în locul Lui, ci scrie … ne cheamă, ceea ce, geografic vorbind, implică faptul că El este deja acolo.

Tot aşa şi în versetul acesta „Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: „Nu te teme; ci vorbeşte şi nu tăcea, căci Eu sunt cu tine; şi nimeni nu va pune mâna pe tine, ca să-ţi facă rău: vorbeşte, fiindcă AM mult norod în această cetate.”

Norodul despre care se vorbeşte la timpul prezent hoinărea încă departe de realitatea scrisă, nu devenise incă „istoria Bisericii din Corint”. Însă ni se spune despre Pavel că „a rămas (acolo) un an şi şase luni şi învăţa printre corinteni Cuvântul lui Dumnezeu„, tocmai pentru ca viitorul ACELA  (pe care Pavel l-a acceptat prin credinţă) să devină realitate.

, , , ,

  1. Postări din 2017 – 2010 | Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: