„Inimă curata si urechi de auzit” – de vorba cu Dee Whynot

Dana Sisoev de vorba cu Dee Whynot, invitatul special al Seminarului: “Chei spre succes cu Dumnezeu”, 9-10 martie 2012

Când am primit vestea Conferinţei ce se pregăteşte, unde Dee Whynot va fi vorbitorul principal, intrigată oarecum şi de tema întâlnirii, m-am gândit să o contactez pentru a sta de vorbă cu ea şi pentru a putea să vi-o prezint şi vouă, tuturor celor care aţi fi interesaţi de întâlnire, dar care nu ştiţi încă la ce să vă aşteptaţi.

Dee Whynot împreună cu soţul ei, Rufus, au părăsit America cu mulţi ani în urma pentru a locui în Europa. Ei s-au stabilit în Cluj acum 16 ani, unde au plantat o biserică, pentru ca mai apoi să deschidă puncte de misiune în două comunităţi de romi. Fundaţia pe care o conduc, Ajutorul familiei, vine în întâmpinarea nevoilor materiale şi spirituale ale familiilor ce aşteaptă să-L vadă pe Dumnezeu implicându-se în viaţa lor. De asemenea, Dee conduce grupe de studiu biblic şi participă ca vorbitor la conferinţe de femei. La invitaţia câtorva fraţi şi surori de aici din Hunedoara, ea vizitează periodic un grup de credincioşi de mai bine de un an şi jumătate.

Conferinţa pe care o pregăteşte, împreună cu Asociaţia Flacăra Speranţei (cu participarea bisericilor libere din oraş şi a credincioşilor neoprotestanţi care doresc să se implice), abordează una din cele mai interesante teme pentru noi creştinii: cum să auzi vocea lui Dumnezeu. Dacă stai de vorbă cu Dee, vei vedea că ea vorbeşte cu pasiune şi convingere despre faptul că omul a fost creat cu capacitatea de a auzi vocea lui Dumnezeu. Chiar şi cei necredincioşi, spune ea, “Îl pot auzi pe Dumnezeu, altfel cum ar putea fi cineva născut din nou”? Totuşi există multa confuzie, adesea oamenii nu sunt siguri dacă le-a vorbit intr-adevăr Dumnezeu. Auzim multe voci, ce au de-a face cu sentimentele noastre, ambiţiile noastre, poftele firii pământeşti şi chiar cu duhurile rele. Problema e recunoaşterea vocii lui Dumnezeu şi înţelegerea, interpretarea corectă a celor auzite. 

Pe scurt şi folosind termeni biblici, nu Îl auzim pe Dumnezeu pentru că nu avem “urechi de auzit”! Dar vestea buna (sau rea?- pentru că suntem responsabili) e că totul depinde de noi, de atitudinea inimii noastre, de curăţia ei, de cât de dispuşi suntem pentru a asculta. Cu cât asculţi mai mult de vocea lui Dumnezeu, împlinind ceea ce El ţi-a descoperit, cu atât mai uşor va fi să înţelegi ceea ce vrea El de la tine pe viitor. De asemenea, Cuvântul scris şi Duhul Sfânt ne ajută să judecăm ceea ce auzim.

Cum să te pregăteşti pentru a auzi vocea lui Dumnezeu, cum să devii un om cu “urechi de auzit”, cum să distingi vocea lui Dumnezeu de multe altele din jurul tău, cum să afli voia Lui specifică pentru tine – despre toate acestea o să aflaţi la întâlnirea din martie.

În ce mă priveşte, mai am multe de învăţat la acest capitol. Dacă aceasta e valabil şi pentru voi, ne întâlnim la Conferinţă! Şi… pentru aceia dintre noi care avem mai multe feluri de urechi şi le schimbăm în funcţie de persoanele cu care stăm de vorbă şi întâlnirile la care participăm, la Conferinţă se poartă “urechile de auzit”!

, , , ,

  1. Dee Whynot la Seminarului pentru femei “Chei spre succes cu Dumnezeu” « Clujul Evanghelic

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: