Evanghelizare creștinească, adică: Vestea bună a harului lui Hristos dătător de iertare, a darului iertării, nemeritat de nimeni

Evanghelizare la Maranata baptistă – adică la Biserica Creștină Baptistă „Maranata” din Hunedoara – aia din spatele Primăriei. Uneori contează înlăturarea confuziei, clarificarea identității, că sunt mai multe Maranate pe lume, inclusiv în Hunedoara, după cum a scris Marele Apostol Pavel, încă de acum 2000 de ani, că sunt și mai multe evanghelii care încearcă s-o răstoarne pe aia vestită de apostolii lui Hristos, scrisă (și pentru noi) în Scriptură. 

De când mă știu eu, mai ales în ultimii 30 de ani de creștinism evanghelic, care au format mediul în care am crescut din toate punctele de vedere, m-am tot întrebat de ce ne este așa de greu să traducem pe înțelesul oamenilor care nu sunt așa de familiarizați cu limbajul nostru bisericesc, termeni precum EVANGHELIZARE, Evanghelie, har, pocăință, și așa mai departe, mai ales pe afișe și invitații, în comunicarea SCRISĂ cu publicul pe care îl „invităm și îl așteptăm cu drag” la întâlnirile noastre de evanghelizare. 🙂

De ce oare ne-o fi așa de greu să zicem VESTEA BUNĂ a iertării, spre exemplu, sau alte formulări mai inteligibile, care să facă un pic de sens în ochiul cititorului de azi. La urma urmei bănuiesc că vrem ca el să priceapă COMUNICAREA noastră, Evanghelia (vestea bună) a harului lui Dumnezeu, oferit de Dumnezeu tuturor oamenilor în baza morții și învierii Fiului Său, Isus Hristos.

La Maranata baptistă încă sunt îndemnați oamenii să se împace cu Dumnezeul cel viu – încă se vestește Vestea bună a Mântuirii de mânia lui Dumnezeu în fața păcatelor noastre, încă se proclamă Evanghelia lui Isus Hristos, Mântuitorul tuturor, și mai ales al celor care cred.

https://www.facebook.com/watch/bcbmaranatahd/

  1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: